Σκανδιναβία και σκανδιναβικές χώρες

 

Πηγές: Britannica1 και Britannica2

 

 Σκανδιναβικές χώρες [Nordic countries], ομάδα χωρών στη βόρεια Ευρώπη που αποτελείται από τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Η ονομασία περιλαμβάνει τα Νησιά Φερόε και τη Γροιλανδία, που είναι αυτόνομες νησιωτικές περιοχές της Δανίας, και τα νησιά Åland, μια αυτόνομη νησιωτική περιοχή της Φινλανδίας.

Ο όρος μερικές φορές χρησιμοποιείται εναλλακτικά με τη Σκανδιναβία [Scandinavia], μια χερσόνησο περιοχή της βόρειας Ευρώπης που χρησιμεύει ως ο γεωγραφικός πυρήνας των σκανδιναβικών χωρών. Η Σκανδιναβία ορίζεται συνήθως πιο περιοριστικά, ωστόσο, και αναφέρεται κυρίως στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία.

 

Πού είναι η Σκανδιναβία;

 

Η Σκανδιναβία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης. Γενικά θεωρείται ότι αποτελείται από τις δύο χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, καθώς και τη Δανία.

 



Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Σκανδιναβίας και των χωρών Norden;

 

Γενικά, η Σκανδιναβία δηλώνει τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία. Ο όρος Norden αναφέρεται στη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Αυτές αποτελούν μια ομάδα χωρών που έχουν συγγένειες μεταξύ τους και διακρίνονται από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ευρώπη.

 

 

Είναι η Φινλανδία μέρος της Σκανδιναβίας;

 

Η Φινλανδία γενικά δεν θεωρείται μέρος της Σκανδιναβίας. Ορισμένες αρχές, ωστόσο, υποστηρίζουν τη συμπερίληψη της Φινλανδίας για γεωλογικούς και οικονομικούς λόγους.